At arbejde sig henimod at blive en bæredygtig virksomhed er ikke et valg – det er ganske enkelt påkrævet af os alle. Vi tror på, at det er det eneste rigtige at gøre og det er et mål vi arbejder hårdt for at nå med de bedste intentioner. Men vi er der ikke endnu.

Det er ikke alt vi kunne tænke os der er muligt på nuværende tidspunkt. Der er et stort – berettiget – fokus på modeindustrien som en ”klima synder”. Heldigvis er det samtidig en stor faktor i at drive udviklingen af nye bæredygtige metervarer og processer fremad med hidtil uset hastighed.

At blive en bæredygtig virksomhed er en – til tider – langsommelig proces – som indeholder en masse små skridt mod et stort mål. Vi er overbeviste om, at hvis vi presser os selv hver dag, så ender vi med at have fuldført en marathon. 

Vores mål er, at 80 % af vores kollektioner er bæredygtige indenfor de næste 2 år. Medio 2022 er vi allerede mere end halvvejs. Det er noget vi er stolte af, men ikke tilfredse med.

Lidt efter lidt, ét skridt ad gangen – lover vi at fortsætte ufortrødent mod målstregen.

 

ECOVERO™ er den bæredygtige version af viskose og ECOVERO™ viskose fiberen og varemærket er udviklet af Lenzing Group. ECOVERO™ kommer fra bæredygtigt træ og papirmasse og produceres kun af certificerede og kontrollerede træproducenter. ECOVERO™ garanterer op til 50 % lavere udledninger og vandforbrug sammenlignet med traditionel viskose.

ECONYL® er en 100 % re-genereret nylon fiber, som er ligeså stærk som nyproduceret nylon. ECONYL® er lavet af nylon affald, som fx fiskenet tabt til havs, som indsamles af frivillige dykkere, net fra landbruget eller gamle tæpper, som skulle have været sendt til deponering. På denne måde hjælper 

ECONYL® økosystemerne i verdenshavene og hos Notes du Nord, vil vi enormt gerne støtte op om dem. Derfor har vi valgt at bruge ECONYL® re-genereret nylon fiber til vores badetøj.

RWS er en forkortelse for „Responsible Wool Standard” og betyder, at selve garnet er certificeret samt at hele forsyningskæden er sporbar. ”Responsible” (ansvarlig) betyder, at dyrevelfærd prioriteres og respekteres ligesom det indebærer miljøpleje på de enkelte gårde og en progressiv og mere bæredygtig jordbrug. 

FSC Viskose FSC er en forkortelse for The Forest Stewardship Council, som er en international non-profit mærkningsordning til træ, papir og andre træprodukter – herunder viskose. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ end skoven kan nå at reproducere ligesom dyre- og planteliv beskyttes.

Organisk Silke er en miljøvenlig metervare. Den produceres uden brug af insekticider, pesticider eller syntetisk gødning. Silke er naturligt hypoallergent og det er en åndbar og termisk fiber, som hjælper dig med at holde en stabil kropstemperatur. Vores organiske silke er naturligvis certificeret.

Genanvendt Polyester som anvendes hos Notes du Nord, er certificeret. Det er en garanti for, at der anvendes restplast fra plastikflasker, som omdannes til ”nye” polyesterfibre. Ved at genanvende blot 4 plastikflasker, kan vi udvinde nok polyester til at lave en helt almindelig T-shirt. 

Bæredygtig denim udleder 60 % mindre CO2 og forbruger 70 % mindre vand i produktionsprocessen sammenlignet med almindelig denim. Det anvendte vand bliver genbrugt adskillige gange, filtreres og renses op inden det til sidst sendes tilbage ud i miljøet – som renset vand. Bæredygtig denim anvender udelukkende miljøvenlige kemikalier.

NOTES DU NORD CAPSULE X

See you on the dance floor...
Capsule X is the first limited edition capsule collection from Notes du Nord made exclusively for Illum in Copenhagen. It is created for all the strong, empowered women who dare to dance on their own, live it up and shine bright. The collection consists of eleven vibrant looks that are in line with the Notes du Nord DNA: impactful designs that pair
sexiness with comfort, elegance with playful charm, and sophistication with an appetite for seduction.

Futurism and space romanticism meets 70’s disco vibes in these prêt-à-party styles created with lots of gemstone details, mesmerizing metallics and sparkly embellishments.
The collection celebrates the inner goddess in us all. The lady who gives zero f**ks, who dances like nobody is watching and who loves to dress up for any occasion.
”I created a collection of party proof essentials, with all of my best friends in mind. Because I want them, and you, to feel sexy, dress your best and hit the dance floor without thinking twice.”

Love,
Sara

Featured collection

Capsule X

Notes du Nord X1 Bodystocking 902 NoirNotes du Nord X1 Bodystocking 902 Noir

X1

3.499,00 kr
Notes du Nord X2 Dress 914 Pink DreamNotes du Nord X2 Dress 914 Pink Dream

X2

2.999,00 kr
Notes du Nord X3 Dress 914 Pink DreamNotes du Nord X3 Dress 914 Pink Dream

X3

3.499,00 kr
Notes du Nord X4 Jumpsuit 902 NoirNotes du Nord X4 Jumpsuit 902 Noir

X4

3.999,00 kr